1. Stresszküzdés


A mai rohanó, teljesítményorientált világban mind kevesebb időnk marad arra, hogy egészséges és teljes életet éljünk. A mindennapokban, munkavégzésünk során jelentkező stressz, a túlhajszoltság, az hogy nem szánunk időt kikapcsolódásra, vagy nem megfelelően töltjük el az erre szánt időt, általános kimerültséghez, különböző betegségek kialakulásához vezethet.

Nem véletlen, hogy a mai XXI századot gyakran stresszkórnak nevezik, mivel alattomos módon úgy szedi áldozatait, mint a középkor pestis járványai. Mára bizonyítást nyert az a korábbi feltételezés, mely szerint az öröklött hajlamon túl a stressz áll az olyan betegségek kialakulásának hátterében, mint a 2-es típusú diabétesz, daganatos- és immungyengeségből adódó betegségek, szív- és érrendszeri problémák. És fordítva, el lehet kerülni mind ezeket a betegségeket, ha megfelelő módon tudjuk kezelni a stresszel járó élethelyzeteket.

A stressz gyengítheti, tönkre teheti a munkahelyi, ill. magánéleti kapcsolatainkat is, negatívan befolyásolhatja a mindennapi kihívásokra adott reakcióinkat, alvásunk minőségét, szorongáshoz, depresszióhoz vezethet.

Mivel elkerülni nem tudjuk a stressz, hiszen életünk része és bizonyos mértékben szükséges is, ezért változtatni kell a rá adott, sokszor rosszul beidegződött reakciókon. Ebben az esetben a stressz, bármilyen gyakran jelentkezik életünkben, nem fog kárt okozni.

Ezen a foglalkozáson megismerjük a stressz lényegét, kialakulásának folyamatát és működési mechanizmusát, mivel csak abban az esetben tudunk jól kezelni valamit, ha ismerjük.

Tesztek segítségével mindenki szembesülhet azzal, hogy jelenleg milyen hatással van rá és életére a stressz, és hogy melyek számára a legjobb stresszoldó módszerek.

A tréningek tematikailag egymásra épülnek, kis létszámúak és interaktívak, jó hangulatban zajlanak.

A foglalkozások kivetítőn szemléltető anyaggal vannak kísérve, a könnyebb megértés érdekében.

Az előadás szemléltető anyaga