Lélekhez szóló idézetek


Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet, és attól nehéz, hogy meg is történik.

Milyen öröm örömet okozni, s az emberek milyen ritkán szánják rá magukat.
(Németh Lajos)

Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat.
( Abraham Lincoln)

Bármelyikünkkel megeshet, hogy észrevesszük: hatalomra tettünk szert. És akkor agyunk elkezdi becsapni magát arra nézve, milyen kiváló is a gondolkodásunk.

Aki okosan bánik hatalmával, tudja: a valódi fölény szempontjából mindegy, mennyire tesszük ki a kirakatba.

Te sosem fogsz megöregedni. Az élet lassan elvonul majd az arcod fölött, ennyi lesz, semmi több, és te attól még szebb leszel. Öreg csak az, aki már nem érez semmit.
(Erich Maria Remarque)

Egy csapásra rájöttem, hogy jelentek valamit egy embernek, már puszta jelenlétem is jelent neki valamit, s hogy boldog, ha mellette vagyok.Ez így elmondva kissé egyszerűen hangzik, de ha elgondolja az ember, akkor rájön, hogy iszonyúan nagy dolog, hogy egy életre szól. Olyan erő ez, amely ízekre tépheti az embert, és tökéletesen meg is tudja változtatni. Egyszóval szerelem, de ugyanakkor más egyéb is.Valami, amiért élni lehet.
(Erich Maria Remarque)

A tapintat nem egyéb, mint hallgatólagos megegyezés, hogy nem gyomláljuk egymás hibáit, hanem szemet hunyunk fölöttük.
(Erich Maria Remarque)

A lelki társ az, akivel legnagyobb örömünket és legbelső félelmeinket is megoszthatjuk, akinek legsúlyosabb bűneinket és javíthatatlan hibáinkat is bevallhatjuk, aki által legnagyobb reményeinket és talán megfogalmazhatatlan álmainkat is tisztázhatjuk.
( Edward C. Sellener)

Az igazi szerelem hallgat és szenved.

…minél jártasabbá válsz a hála művészetében, annál kevésbé leszel játékszere a neheztelésnek, a depressziónak és a kétségbeesésnek. A hála varázsitala fokozatosan feloldja éned kemény burkát– a birtoklás és az ellenőrzés kényszerét–, és nagylelkű lénnyé változtat. A hála átélése spirituális alkímia, nemes szívűvé és nagylelkűvé változtat.
(Sam Keen)

– Nem volt olyan jóképű, semmmi különleges nem volt benne, miért éppen ő volt az, akibe beleszerettél?
– Rosszul kérdezel-mondta.- A szerelemben nincs „miért”. Egyszerűen csak megláttam és beleszerettem. A szemébe néztem, és abban a pillanatban egy olyan erős bizalom ébredt bennem iránta, ami azóta sem ingott meg.

(Osho)

Senki sem ismerheti meg teljesen egy másik ember lényegét, csak akkor ha szereti. A szeretet teszi képessé arra, hogy meglássa a szeretett személy alapvető vonásait és tulajdonságait, sőt mi több, meglássa a benne rejlő lehetőségeket is!
(Viktor Emil Frankl)

A szeretet az egyetlen módja annak, hogy egy másik ember személyiségének legbensőbb magját megértsük.
( Viktor Emil Frank)

Mindegy hol tartunk és milyen gyorsan haladunk az úton, az irány a fontos.
(Ismeretlen szerző)

Soha sem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
(Georg Eliot)

Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad.
( Hippokratész)

Talán különös dolog ilyet mondani, de egyedül a fejlődésben, az átalakulásban és a változásban találhatjuk meg az igazi biztonságot.
(Anne Morrow Lindberg)

Az embereket nem maguk a dolgok zavarják, hanem a szemléletük, ahogy a dolgokat nézik.
(Epiktekosz)

Kéretlen jellemzésünk, itéletünk vagy leértekélésünk minket minősít a legjobban.
(Lucien del Mar)

Az eredményes munkának az első feltétele a testi egészség.
(Archibáld Joseph Cronin)

Mindenki olyan, amilyen, és senki sem tökéletes, de a házasság az alkalmazkodásról szól. Életetek hátralévő részét azzal fogjátok tölteni, hogy megismerjétek egymást, viták pedig bármikor előfordulhatnak. A házasságban éppen az a csodálatos, hogy ha tényleg a megfelelő társat választottátok, és szeretitek egymást, akkor együtt minden nehézséget le tudtok küzdeni.
(Nicholas Sparks)

Nem a szerelemtől félek, hanem attól, hogy elmúlik.
(Audrey Hepburn)

A világon mindenkinek joga van két nagy hazugsághoz. Az egyik jogos hazugság, hogy másnak mutassuk magunkat a környezetünk vagy az egész világ előtt, mint amilyenek valójában. A másik jogos hazugság, hogy másnak lássuk önmagunkat, mint amilyenek valójában.
Szilvási Lajos
Önismeret

Ha olyannak látjuk az embereket amilyenek, akkor rosszabbá tesszük őket. Ha viszont úgy kezeljük őket, mintha azok lennének, aminek lenniük kellene, akkor segítjük őket azzá válni, amivé képesek.
Goethe

Valójában semmit sem birtokolsz, csak őrzöl egy darabig. S ha képtelen vagy tovább adni azokat, akkor azok birtokolnak téged. Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd a markodban, mintha vizet tartanál. Mert ha megszorítod, eltűnik. Ha kisajátítod, tönkreteszed. Tartsd szabadon és örökre a tiéd marad.
Buddha

Merj szeretni. A szüntelen önvédelmet fel kell adni. Le kell vetni a páncélodat, és a mi alatta van, mindent- egészen a bőrödig. Aki szeret, bizonyos értelemben védtelenné válik. Ezért nem merünk szeretni. Félünk, hogy kiszolgáltatjuk magunkat, hogy visszaélnek velünk. Vissza is élnek. Nem egyszer. Százszor. És mégis: nyitni kell. Nyitni azonban csak erős ember képes! Akinek nincs félnivalója. Szeretni bárkit csak erőből lehet, sohasem gyengeségből. Szeretni csakis az erős ember tud.
Müller Páter

Vannak pillanatok, amikor az élet bizonyos embereket elválaszt egymástól, csak azért, hogy mindketten megértsék milyen sokat jelentenek egymásnak.
Paulo Coelho

Akik szeretik egymást, keresik egymást, Ha a szél kétfelé fújja őket, térden is visszamásznak egymáshoz. Ha tengert vetnek közéjük, a lelküket küldik által a tengeren: levélben találkoznak.
Gárdonyi Géza

Semmi sem érkezik idejében, semmit nem ad az élet akkor, amikor felkészültünk reá. Sokáig fáj ez a rendetlenség, ez a késés. Azt hisszük, játszik velünk valaki. De egy napon észrevesszük, hogy csodálatos rend és rendszer volt mindenben…. Két ember nem találkozhat egy nappal sem előbb, csak amikor megértek a találkozásra…. Megértek, nem éppen hajlamaikkal vagy szeszélyeikkel, hanem belülről, valamilyen kivédhetetlen csillagászati törvény parancsa szerint, ahogy az égitestek találkoznak a végtelen térben és időben, hajszálnyi pontossággal, ugyanabban a másodpercben, amely az ő másodpercük az évmilliárdok és a tér végtelenségei között.
Márai Sándor

Minden férfi a nőnek első szerelme
akar lenni, a nők pedig a férfi
életében az utolsók szeretnének lenni.

Oscar Wilde

Mindenki azt a kisugárzást és
energiát kapja, amit ő ad másnak,
de csak azt adhatja, ami benne van.

Dr.Csernus Imre

A szeretet önzetlenség.
Az önzés – a szeretet hiánya.

Semmi nem változtatja meg jobban az életünket,
mint az önmagunknak feltett kérdések.

Greg Leroy

Az az igazi siker, amit
önmagunkon dolgozva érünk el.

Anvar Szadat

Csak akkor lehetsz kiváló bármiben ezen a világon,
ha az életedet is helyesen éled.

David Starr Jordán

A sikeres emberek is követnek el hibákat,
de nem követik el ugyanazt a hibát kétszer.

Peter F. Kinauer

A jó modor azt jelenti, hogy eltitkoljuk,
milyen sokat tartunk magunkról, és
milyen keveset a többiekről.

Mark Twain

Annál közelebb kerülünk másokhoz,
minél beljebb haladunk önmagunkban
Ottlik Géza

Az ember úgy változtathatja meg életét,
hogy megváltoztatja gondolkodását
William James

Ahhoz, hogy változzanak körülötted a
dolgok, előbb neked kell változnod